دل هاي خدايي درمحفل کم توانان ذهني PDF چاپ نامه الکترونیک
سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۰۳

این مقاله نوشته شده و چاپ شده است در :

خراسان رضوي - مورخ شنبه 1389/08/01 شماره انتشار 17680 - نويسنده: سميه صادقي

نمایش اصل خبر در سایت روزنامه

جامعه گزارش برخي اوقات آدم موارد و نکاتي را مي بيند که از آن بي خبر است. به مسائلي پي مي برد که پيش از آن حتي تصورش را نمي کرده است. يکي از اين موارد مربوط به دستان هنرمند عده اي از دانش آموزان «هنرستان هادوي» است که همه را به حيرت وا داشته اند.فضا آکنده از بوي نان و شيريني است، تابلوهاي نقاشي، تابلوفرش، لباس هاي دوخته شده و کيک و شيريني هاي تزيين شده همه را انگشت به دهان کرده است.دانش آموزان هنرستان استثنايي هادوي نشان داده اند که معلوليت ذهني و جسمي مانع از حرکت و تلاش آن ها نيست.آن ها بر خلاف تصور همگان، شعر حفظ مي کنند و سرود مي خوانند. آن ها کم تواناني توانا هستند که فرصت بروز استعدادهاي نهفته به آن ها داده شده است.يکي از کساني که سهم عمده اي در ظهور و بروز استعدادهاي اين دانش آموزان دارد دکتر فاطمه هادوي است که همانند مادري دلسوز خود را وقف دانش آموزان کرده و با ايجاد کارگاه هاي يادگيري مهارت زمينه کسب درآمد دانش آموزان را فراهم کرده است .

نقش خيران

جمعي از خيران مشهدي نيز در اين راستا با توکل به خدا و دلي سرشار از عاطفه دست به دست هم داده اند و به کمک و ياري وي شتافته اند.دانش آموزان اين هنرستان با کمک خيران دلسوز نشان داده اند که ديگر سربار خانه و خانواده خود نخواهند بود. نشان داده اند که آن ها مي توانند براي خانواده و حتي جامعه مفيد باشند.وقتي به جمع دانش آموزان، مربيان و خيران مدرسه وارد مي شوم انتظار نداشتم اين همه خير در اين جشن کوچک و صميمي حضور يابند.جشني کوچک که با دل هاي دريايي خيران شکل گرفته است. خود را هم چون قطره اي در اين درياي بيکران عشق و صميميت مي يابم و به عواطف شعله ور آنان غبطه مي خورم.در اين جشن چند تن از خيران شعرهايي سرشار از احساس مي خوانند.مرضيه دختر کم توان ذهني شعري درباره امام رضا(ع) مي خواند و اشک از گونه چهره ها جاري مي شود.موسس هنرستان هادوي در اين مراسم با بيان اين که اين هنرستان مجهز ترين امکانات را داراست مي گويد: علاوه بر آموزش کلاسيک، نحوه برقراري روابط اجتماعي نيز به دانش آموزان آموزش داده مي شود.دکتر فاطمه هادوي با تأکيد بر اين که اين دانش آموزان نياز به حمايت دارند مي افزايد: اين دانش آموزان بايد احساس شخصيت کنند و در اين باره خانواده و جامعه مسئول است.وي با اشاره به مراکز استثنايي ديگر و آموزش دانش آموزان استثنايي تصريح مي کند: اگر اين دانش آموزان پس از آموزش به حال خود رها شوند به نقطه آغاز مي رسيم و اين ها در جامعه هضم و سربار خانواده خود مي شوند در صورتي که با حمايت از دانش آموزان و ايجاد کارگاه هاي مهارت حرفه و ايجاد شرايط مناسب براي کسب درآمد مي توان از سرگرداني و سرخوردگي افراد کم توان و اطرافيانشان کاست. مدير داخلي کارگاه توليدي حمايتي اين هنرستان نيز مي گويد: اولين کارگاه توليدي حمايتي اين مرکز در اسفندماه ۸۸ با همت خيران و پيشکسوتان مدارس استثنايي افتتاح شد و اشتغال زايي اين دانش آموزان، هدف ما مي باشد.پورجوپاري با اشاره به وجود کارگاه هاي سفال و بسته بندي، دوخت، شيريني پزي مي گويد: هر يک از اين کارگاه ها به مدرن ترين وسايل و امکانات مجهز است.وي با بيان اين که در حال حاضر ۱۲ نفر از کارآموزان در کارگاه هاي دوخت و شيريني پزي مشغول کارند مي افزايد: اميدواريم بتوانيم در آينده کارگاه سفال و بسته بندي را هم فعال کنيم و از ديگر مراکز استثنايي نيز براي کارآموزي در اين مرکز پذيرش داشته باشيم.معاون آموزشي آموزش وپرورش استثنايي خراسان رضوي هم در اين مراسم مي گويد: ما ۱۵ سال تلاش مي کنيم و با هزينه دولت دانش آموزان را از مقاطع مختلف تحصيلي فارغ التحصيل مي کنيم اما به جايي مي رسيم که نقطه آغازين بوده و فرد کم توان مي ماند و خانواده دردمند او.

يک آرزو

کاشفي مي افزايد: پس از احداث اين هنرستان و ايجاد کارگاه  حمايتي آرزوي همه معلمان استثنايي برآورده شد تا اين افراد به اميد خدا رها نشوند.وي اظهار اميدواري کرد تا در کنار هر هنرستان استثنايي کارگاه حرفه اي باشد و در سطح کشور اين نوع کارگاه ها گسترش يابد تا استعداد اين افراد بروز يابد.يکي از خيران در گفت وگو با خراسان از احساس خود در همگام شدن با دکتر هادوي مي گويد: از وقتي که با دکتر هادوي آشنا شدم، به صورت مادي يا معنوي با قلم، با فکر و با هرچه که در توان داريم از اين دانش آموزان حمايت مي کنيم.زهرا مستوفي مي افزايد: فردي که دچار کم تواني يا معلوليت است، به خاطر اين است که ما نيز به خودمان بياييم.وي با ابراز خوشحالي از اين که در جمع افراد خير قدم برمي دارد مي گويد: رسالت من اين بوده که با بچه ها باشم و هم اينک هم خدا خواسته تا پس از بازنشستگي با آن ها قدم بردارم.وي يکي از مشکلات دانش آموزان کم توان ذهني در اين هنرستان را زمينه فروش محصولات توليدي در کارگاه ها مي داند و مي گويد: شهروندان مي توانند براي حمل ونقل وفروش محصولات توليدي به اين دانش آموزان کمک کنند.هما افراخته يکي ديگر از نيکوکاران اين محفل است. وي در گفت وگوي صميمي به ما مي گويد: کم توانان ذهني بايد به جامعه معرفي شوند و خانواده ها بدانند هر کدام از اين افراد توانايي هايي دارند که بايد شناخته شوند و زمينه ظهور وبروز آن ها پديد آيد تا نه تنها سربار خانواده خود نباشند بلکه بهترين کمک رسان به خانواده باشند.وي با اشاره به شعري که در مدح امام رضا(ع) خوانده بود، مي گويد: دلم مي خواست يکي از کبوتران حرم باشم و از حضرت بخواهم تا نه تنها به من بلکه به همه افرادي که در اين جمع هستند عنايتي کند.

آخرین به روز رسانی در سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۰۶